Udruge i društva

Lovačka udruga “LANE“ Šandrovac osnovana je 14. siječnja 1996. godine, kada se skupina lovaca sa područja sadašnje općine Šandrovac, a koja je djelovala unutar lovačke udruge SRNJAK Severin, upustila u poduhvat osnivanja lovačke udruge i otcijepljenja od tada matične udruge.

Iste godine na otvorenom natječaju licitiraju i postaju zakupnici zajedničkog otvorenog lovišta VII/112 Ravneška kosa kojom udruga uspješno gospodari i danas, te dobivaju na korištenje prostor iznad svlačionica na nogometnom igralištu, koji je bilo potrebno urediti i staviti u funkciju Lovačkog doma.

Općina Šandrovac2009. godine kupuje kuću u Borovicama i daje nam na korištenje. Istu je bilo potrebno renovirati i dovesti u koliko toliko adekvatno stanje za korištenje. Uz pomoć subvencija BBŽ, Općine Šandrovac, Lovačke udruge i donatora koji su nam velikodušno pomagali i pomažu promijenjeno je krovište,stolarija na oba doma,izgrađena je nadstrešnica za prihvat odstrijeljene divljači, uređena prostorija za guljenje i rasijecanje divljači, uređeno je parkiralište i okoliš kuće. Lovačka kuća u Borovicama još uvijek ne udovoljava potrebama udruge (premali prostor-sala).

Lovačka udruga “LANE“ Šandrovac gospodari zajedničkim otvorenim lovištem VII/112 Ravneška kosa, ukupne površine 2637,00 ha.U skladu sa LGO podižu se lovnogospodarski i lovnotehnički objekti, u lovištu se radi na uzgoju i zaštiti divljači kako bi se stekli svi preduvjeti za organizaciju i provođene lovova, a glavne vrste divljači u lovištu su srna obična,svinja divlja i fazan.

Udruga je prilikom osnivanja imala osamnaest članova,danas dvadeset godina poslije aktivno je sedam članova osnivača udruge. Kroz Lovačku udrugu u ovih dvadeset godina prošlo je pedeset članova,trenutno je brojno stanje 26 matičnih članova i dva počasna člana.

Prvi predsjednik udruge Kraljič Stjepan (1996-1999),Skubin Stjepan (1999-2012), Milko Mihoci (2012-2014).Današnje vodstvo udruge čine predsjednik Dalibor Horvat, potpredsjednik Tomislav Johović, tajnik Milko Mihoci, blagajnik Dražen Drvarić i lovnik Pavao Zdelar.

2014 godine Udruga dobiva svoju zastavu kojoj je sponzor i kum gospodin Ratko Radičević.

scroll to top