Udruge i društva

Športsko ribolovna udruga općine Šandrovac „Gradina“ Šandrovac sa sjedištem u Šandrovcu, gospodari sa četiri ribnjaka površine oko 1,3 hektara, prosječne dubine 1 metar. Ribnjaci se svake godine poribljavaju sa 1000 kilogramakonzumne ribe šarana i amura. Osim navedenih vrsta ribe šarana i amura u ribnjacima ima soma,štuke,tostolobika i bijele ribe kao što su babuška,crvenperka i sl.



Na ribnjaku broj 1, koji je ujedno i najveći površinom, vrši se ribolov po sistemu „ulovi i pusti“ i u njemu obitavaju šarani od 3 do 10 kg,amuri od 4 do 15 kg i sl.



Udruga ima pedesetak članova seniora i kadeta. Članovi, osim što love ribu, kroz godinu uredno odrađuju radne akcije: održavanje i uređenje nasipa i okoliša kao i održavanje ribičke kućice.



Svake godine imamo natjecanje u lovu ribe „udicom na plovak“ za seniore i kadete, KUP“Gradina“ u lovu ribe udicom na plovak povodom dana općine Šandrovac i natjecanje na ribnjaku“ulovi i pusti“ za seniore. Naši natjecatelji love županijsku ligu u lovu ribe“udicom na plovak“ i KUP natjecanja u zajednici.

scroll to top