O općini

Obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Šandrovac uređeno je Odlukom o obavljanju dimnjačarskih poslova na području Općine Šandrovac.

Obavljanje dimnjačarskih poslova uređeno je kao koncesija koja se mora se obavljati trajno, kvalitetno i u skladu s pravilima struke radi sprečavanja opasnosti od požara, eksplozije, trovanja, te zagađivanja zraka sa svrhom zaštite ljudskog zdravlja i imovine.

Na području Općine Šandrovac korisnici dimnjačarskih usluga moraju dimnjačaru u sezoni loženja omogućiti:

u domaćinstvima - pregled, čišćenje i kontrolu dimnjaka, dimovodnih kanala, priključnih cijevi sa loženjem na kruta i tekuća goriva 4 puta godišnje, a na plin 2 puta godišnje.

u ostalim objektima - pregled, čišćenje i kontrolu dimnjaka, dimovodnih kanala i priključnih cijevi sa loženjem na plin tri puta godišnje, za ostale vrste loženja 4 puta godišnje, odnosno 5 puta godišnje ako je dimovodni objekt u uporabi cijele godine. Sabirališta čađe u dimovodnim objektima čiste se prema potrebi, a najmanje jednom godišnje u sezoni loženja. Prilikom čišćenja dimovodnih objekata dimnjačar obavezno obavlja i kontrolu njihove ispravnosti.

Korisnici dimnjačarskih usluga dužni su voditi brigu da se uređaji za loženje i dimnjaci redovito čiste i održavaju u ispravnom stanju.

Komunalni redar vrši nadzor nad obavljanjem dimnjačarskih poslova kao i fizičkih osoba koje dimnjačaru ne omoguće pregled, čišćenje i kontrolu svojih dimnjaka.

Svake godine šaljemo opomene najmanje 2 puta u sezoni loženja, nakon čega slijedi pokretanje prekršajnog postupka protiv osoba koje su se oglušile u sezoni loženja na poziv dimnjačara i komunalnog redara.

Cijena čišćenja možete vidjeti u Cjeniku usluga.

Dimnjačarstvo Galović, vl. Ivan Galović, Martinac 4, 43240 Čazma, OIB: 64912960169, MBO 98632477, obavlja koncesiju za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Šandrovac u razdoblju 2023. do 2028. Godine.

Vašeg dimnjačara možete dobiti na kontakt broj mobitela: 099/6757018.

Na području Općine nije bilo požara zbog neočišćenih dimnjaka, stoga molimo da tako ostane u budućnosti!
scroll to top