O općini

Javni isporučitelj vodnih usluga na području Općine Šandrovac su KOMUNALIJE d.o.o. Čazma za komunalno gospodarstvo, Sv. Andrije 14, 43240 Čazma, OIB: 88859295468.

Priključenje građevina i drugih nekretnina na komunalne vodne građevine provodi se temeljem Odluke o priključenju na komunalne vodne građevine na području Općine Šandrovac (KLASA: 325-01/13-01/1, URBROJ: 2123-05-01-13-1 od 16.09.2013.) i Općih i tehničkih uvjeta isporuke vodnih usluga Isporučitelja.

Radove na izvedbi vodovodnog i/ili kanalizacijskog priključka izvodi Isporučitelj i njegov ugovaratelj, a stvarni trošak izvedbe priključka snosi podnositelj zahtjeva za priključenje i plaća ga Općini Šandrovac.

Isporučitelj je izvođač strojarskog dijela priključka, a ugovaratelj Isporučitelja izvođač građevinskog dijela priključka (uključujući i radove bušenja ili prekopa preko ceste).

Isporučitelj i njegov ugovaratelj dužni su Općini Šandrovac izdati račun za izvršeni posao, koji sadrži obračun stvarnih troškova rada i utrošenog materijala na izvedbi radova iz stavka 1. ovoga članka.

Podnositelj zahtjeva obvezan je odmah pri potpisu Ugovora, a najkasnije prije početka radova na izgradnji priključka, platiti Općini Šandrovac cjelokupni iznos za radove na izgradnji priključka, odnosno u slučaju obročnog plaćanja, prve dvije rate, sve sukladno Ugovoru o priključenju. Cijena izgradnje priključka iznosi 6.300,00 kuna za izvođenje građevinskih i strojarskih radova, a plativa je u 6-12 rata ili jednokratno. Na jednokratnu isplatu obračunava se 10% popusta.

Vlasnik ili investitor građevine može izvesti građevinske radove koji su potrebni za priključenje građevine, uz uvjet da se radovi koje on izvodi odnosno organizira, obave zakonito i prema pravilima struke, uz nadzor ovlaštene osobe isporučitelja vodnih usluga i uz prethodnu suglasnost Općine Šandrovac ako se radovi izvode u pojasu lokalnih-nerazvrstanih cesta odnosno od Županijske uprave za ceste, ako se radovi izvode u pojasu županijskih cesta.
scroll to top